Hjem Nyheder Referencer Om Job Kontakt
 
 

Nyheder

Akademisk forskning som tegnefilm giver hits

09.05.15

Se dagens indslag i TV Midt Vest, hvor teamet bag filmen 'Eksportens DNA' fortæller om arbejdet med projektet og forskeren fra AAU forklarer hvorfor det er så værdifuldt at formidle forskning i et sprog alle kan forstå.Eksportforeningen og Aarhus Universitet

20.04.15

Danmark har brug for, at flere virksomheder bliver bedre til eksport. Derfor har Eksportforeningen og Tuborg Research Centre for Globalisation and Firms på Aarhus Universitet arbejdet sammen med Mark Film om at udvikle en tegnefilm med opskriften på, hvordan danske virksomheder får succes med eksport. Se filmen om Eksportens DNA® på www.eksportensdna.dk.Filmen om en ny by

01.02.15

Dette forår graves de første spadestik til Byen Vinge, en helt ny og bæredygtig by i Frederikssund Kommune. Vinge er omgivet af marker, enge og mose og ligger meget tæt på Roskilde Fjord. Byen får sin egen S-togstation, og der vil blive opført lejligheder, rækkehuse, villaer og bofællesskaber til i alt 20.000 mennesker hen over 20 år.

Mark Film har skabt en 3D-film om Deltakvarteret, et af de første områder i Vinge, der bebygges og bebos. Filmen fortæller historien om en ung børnefamilies liv og hverdag i det naturskønne og varierede miljø i Vinge, og vi følger babyens såvel som byens udvikling.

Det primære formål med filmen er at tiltrække unge børnefamilier fra København, som vil lade sig inspirere af idéen om at bygge og bo i en utraditionel forstad, hvor landskabet er tæt på og naturen lige i baghaven. Og som samtidig rummer alt det, som moderne mennesker skal bruge i form af indkøbsmuligheder, institutioner og fritidsaktiviteter.Ny Moesgård Museum

10.10.14

I dag blev det nye Moesgård Museum indviet af Hendes Majestæt dronningen og her ses hun fordybet i udstillingen om Ofringen ved Illerup Ådal, med visuelt design og formidling af Mark Film.

I over et år har designere, animatorer og lydesignere hos Mark Film knoklet og krydset klinger for at genskabe et af de største slag i yngre romersk jernalder, nemlig Slaget ved Illerup Ådal.
Slaget endte med, at sejrherren ødelagde og ofrede over 12.000 af fjendens ejendele i en sø, herunder våben, personlig udrustning, værktøj og rideudstyr. Der er ikke fundet spor af menneskeofre, men adskillige heste blev slået ihjel på bestialske måder, inden også de blev kastet i søen.

De to udstillingsrum Mark Film har været med til at designe, kan sammen med de øvrige fantastiske udstillinger opleves i det nye imponerende museum fra den 11. oktober.
En kort smagsprøve kan ses i starten af dette indslag fra TV2 Østjylland.

(fotos © Moesgård Museum)5 actionspil om badesikkerhed

27.06.14

Kystcentret Thyborøn lancerer vi i dag et komplet digitalt univers med fokus på spil-drevet læring. Løsningen udgør en del af en større udstillingsinstallation om badesikkerhed og er støttet af TrygFonden Kystlivredning. Den primære målgruppe er børn i alderen 8 til 12 år, og de 5 spil er udviklet med udgangspunkt i de fem baderåd samt indgående research og viden om målgruppens ønsker, behov og foretrukne digitale adfærd. Her går fart og spænding hånd i hånd med viden og forstand. Resultatet er en oplevelsesorienteret spil-løsning, der sætter nye standarder for digital museumsformidling.


Visikon vinder IT priser!

20.05.14

Visikon vinder hele 2 priser ved IT Award 2014 for Mit Forløb, en ny digital service til hospitaler, som i stort omfang anvender Mark Films animationer til at uddanne og informere patienter, der skal opereres.
Mit Forløb startede som et udviklingsprojekt i Mark Film, men blev senere grundlaget for en helt ny virksomhed, der i dag arbejder intenst på at integrere nye måder at kommunikere på i sundhedsvæsenet.

Det er derfor ikke uden stolthed, at vi fra Mark Films team siger et stort tillykke!


Operation TOKAMAK

19.05.14

Nyt simulationsspil i Appstore og Googleplay.
I EU-forskningsprogrammet EFDA, European Fusion Development Agreement, arbejder forskerne på højtryk på at skabe fremtidens energikilde, fusionsenergi.
Ved hjælp af simulationsspillet Operation Tokamak kan almindelige mennesker med lidt interesse for fysik og teknik nu få et indblik i forskernes arbejde – og selv opleve og afprøve nogle af de grundlæggende principper for udviklingen af fusionsenergi.
Se mere her.


Levende IT i Socialministeriet

15.10.13

Vores nye kommunikationsredskab, Levende IT, er nu implementeret i Social- og Integrationsministeriet. Her har man således fået hjælp med vejledninger til medarbejderne omkring IT-support og brug af den centrale IT-afdeling samtidig med, at afdelingen har fået en unik visuel identitet.


Moesgård Nyt Museum

07.10.13

Der arbejdes intenst med materialer til dele af de nye udstillinger på Moesgårds nye museum. Jernalderen og Slaget ved Illerup Ådal skal have nyt liv. Der testes med projektioner, og detaljer gennemgås med arkæologerne. Fortsættelse på projektet følger i foråret 2014.


Safe Delivery App

10.09.13

Hvert år dør op mod 287.000 kvinder af komplikationer forbundet med fødslen. 99 pct. af dem kommer fra udviklingslandene. Mark Film og Visikon's arbejde med Safe Delivery App, der skal støtte uddannelse af fødselshjælpere i Etiopien og resten af Afrika med henblik på at reducere dødeligheden, er gået ind i en ny fase. Et klinisk studie, der måler effekten af app'en, er sat i gang i august, og de første resultater forventes medio 2014.

Maternity Worldwide, der sammen med Københavns Universitet leder projektet, deltog i årets CSR Award, og vi redigerede en kort præsentation af projektet til lejligheden.


Region Midtjylland HR

02.09.13

Region Midtjylland har et behov for at kunne kommunikere deres Ledelses- og Styringsgrundlag ud til alle sine medarbejdere på en måde, så de mange vigtige budskaber er til at forstå, og principperne kan skabe værdi i den store organisation.

Vi har arbejdet med at omsætte det tætskrevne dokument til en visuel fortælling, der let kunne distribureres ud i organisationen. Se mere her.


Rigshospitalet HR

30.08.13

En fortsættelse af det gode samarbejde med Diagnostisk Center på Rigshospitalet har ført til en ny film målrettet undervisning af nye bioanalytikker-studerende. Filmen gennemgår de mange specialer, som de studerende kan komme til at arbejde med på hospitalet i en kombination af let humoristisk kommunikation og faglig formidling af de interessante processer på afdelingerne.


Niels Bohrs atommodel

22.03.13

I 2013 er det 100 år siden, at Niels Bohr udtænkte en model for atomets opbygning. Modellen, der synliggjorde teorien, er i dag kendt verden over af millioner af mennesker. Den er på mange måder blevet en væsentlig brik til en naturvidenskabelig forståelse af verden.

Sammen med Energimuseet ved Tange sø har vi udviklet 2 små visualiseringer. Den ene demonstrerer atommodellen med kvantespring, og den anden illustrerer fissionsprocessen. Filmene kan ses her.


Ny Kommuneplan for Viborg

30.01.13

Da kommunen i starten af 2012 skulle inddrage borgerne til arbejdet med Kommuneplanen 2013-2025, lavede vi en enkel kampagne med bl.a. dette filmspot til visning i biograferne og på nettet for at styrke opmærksomheden og involveringen fra borgerne.

Forslaget er nu i høring de næste 8 uger, og i den forbindelse har vi relanceret filmen i en ny udgave, der igen vises i biograferne og i den digitale kampagne.
Kommunikationen handler helt enkelt om at omsætte begrebet 'kommuneplan' til noget, borgerne kan relatere til og tydeliggøre, at det har betydning og værdi for den enkelte.

Etiopien

28.11.12

Arbejdet med udviklingen af et klinisk redskab til uddannelse af fødselshjælpere i Afrika er i fuld gang. Sammen med Maternity Worldwide rejste vi til Etiopien for at få valideret vores materiale i skitseform, inden det færdigproduceres. Vi mødtes med klinikere fra WHO, UNFPA og UNICEF i hovedstaden Addis Ababa, som alle gav feedback i forhold til både afrikanske og etiopiske guidelines.

Herefter rejste vi 12 timer på ekstrem ujævn vej ud til byen Gimbie i Vest-Etiopien, hvor MWW driver deres projekt. Her præsenterede vi materialet for lokale læger og jordmødre, ligesom vi besøgte både hospital og sundhedscentrerne i landsbyerne for at få den lokale kontekst ind under huden og indsamle billeder og viden til brug for produktionen.

Vi testede desuden en demo af smartphone-app'en, som blev meget positivt modtaget. Projektet vil udlevere telefoner til sundhedspersonalet i tråd med det etiopiske sundhedsministeriums program for mHealth, men generelt var vi overraskede over så mange borgere, der havde smartphones i et land, hvor man ellers har meget få materielle ressourcer.

Animating Business

02.11.12

På den første internationale Animating Business konference holdt Mark Films ejer, Anders Nejsum, et oplæg sammen med læge Martin Vesterby, hvor de præsenterede deres nye partnerskab igennem virksomheden Visikon, der arbejder med nye medier og patient empowerment til sundhedssektoren.

Senere samme uge holdt Anders et oplæg sammen med psykolog Aase Holmgaard omkring udviklingen af animation og spil til uddannelse og instruktion af medarbejdere hos ISS, samt hvilke resultater og erfaringer der kom ud af de mange test.

Animation for alvor

25.10.12

TV Midt-Vest ville i forbindelse med Animationsfestival i Viborg gerne fortælle om, hvordan animation ikke kun anvendes til sjov og underholdning, men også til alvorlige emner inden for virksomhedskommunikation og sundhedssektoren. Derfor kom de forbi Mark Film og fik en lille snak om fødselshjælp i Afrika og uddannelse af servicemedarbejdere i en stor rengøringsvirksomhed. Se indslaget her.

Københavns Domkirke

15.08.12

Vor Frue Kirke i København har et museum. I kælderen bag alteret gemmer sig resterne af kapellet fra 1316, og her kan man nu opleve filmen om det 'uheldige tårn', der de sidste 800 år gang på gang er blevet udfordret på sin eksistens.

Kirkens egentlige museum befinder sig i 'byens smukkeste rum' på 2. pulpitur i C.F. Hansens imponerende bygning. Her har vi også bidraget til udstillingen med den visuelle fortælling om kirkerummets lyssætning gennem tiden.

Soldaten med kuglen i R....

30.06.12

Til en del af Viborg Museums permanente udstilling har vi iscenesat fortællingen om en tysk soldat, der lider en grum skæbne ved Skindersbro i Himmerland. Historien blev skrevet ned i 1700-tallet, men først i 1984, da man i en udgravning fandt soldatens skelet, blev man for alvor klar over, at det var mere end en røverhistorie. Skelettet af soldaten ligger på Viborg Museum, hvor filmen om hans endeligt nu kan opleves.

Livreddende instruktions-app til smartphone

02.05.12

Organisationen Maternity Worldwide skyder deres Mors Dag-kampagne 2012 i gang med en reception med deltagelse af bl.a. protektor HKH Kronprinsesse Mary og en præsentation af projektet 'Wired Mothers'. Mark FIlm udvikler en smarphone-app til projektet, der skal anvendes som visuelt akutredskab til sundhedspersonale i Etiopien.

På billedet klinikchef fra Rigshospitalet, Morten Hedegaard, og stifter af Maternity Worldwide, Henriette Svarre Nielsen.
Læs mere...

Spil til ISS-ansatte testes

15.03.12

De første tests af vores læringsspil til ISS-ansatte blev testet på introkursus i Kolding. Den indledende modvilje hos nogle i forhold til at røre ved en computer blev lynhurtigt erstattet af stor ivrighed og begejstring. Alle blev meget grebet og ville ikke slippe iPad'en, før de havde scoret maksimumpoint. Alt tyder på en overvældende success, både socialt og læringsmæssigt. Mange forklarede selv, hvordan de blev bevidste om arbejdsmetoder på en helt ny måde.
Læs mere...

Grauballemanden.dk åbner

18.01.12

Det er med stor glæde, at vi sammen med Moesgård Museum endelig kan åbne den danske version af www.grauballemanden.dk for offentligheden. Senere på året følger en engelsk udgave af sitet for at imødekomme den store internationale interesse for det velbevarede moselig. Den første modtagelse var særdeles positiv i diverse medier. Hør f.eks. Radio 24syv interviewe retsmediciner Niels Lynnerup og skamrose sitet.

Mark Film får nyt ejerforhold

01.01.12

Med virkning fra den 01.01.2012 har Mark Film skiftet ejerstruktur. Partner og adm. direktør, Anders Nejsum, har overtager det fulde ejerskab fra sine to tidligere partnere, Uffe Danielsen og Kasper Kruse. Uffe fortsætter herefter som ansat projektleder, og Kasper træder ud af virksomheden.

 
info@markfilm.dk tlf. 96 16 50 10 MARK FILM ApS, Kasernevej 8, 8800 Viborg