Hjem Nyheder Referencer Om Job Kontakt
 
 

Videnskab

Vi har arbejdet tæt sammen med forskere, ingeniører og andre eksperter indenfor mange forskellige områder for at omsætte komplekse sammenhænge til levende formidling. Se andre eksempler under vores præsentationer.

Operation Tokamak

App til EU om fusionsenergi

I EU-forskningsprogrammet EFDA, European Fusion Development Agreement, arbejder forskerne på højtryk på at skabe fremtidens energikilde, fusionsenergi.

Ved hjælp af simulationsspillet Operation Tokamak lavet af Mark Film kan almindelige mennesker med lidt interesse for fysik og teknik nu få et indblik i forskernes arbejde – og selv opleve og afprøve nogle af de grundlæggende principper for udviklingen af fusionsenergi. Operation Tokamak er gratis og kan downloades til iPhone og iPad via App Store og Android via Google Play.
Se en introduktionsfilm til Operation Tokamak på http://www.efda.org/fusion-expo/operation-tokamak/.

 

Bohr's atommodel

Videnskabelig visualisering

I anledningen af 100 året for Niels Bohr's banebrydende atommodel, har vi sammen med Energimuseet ved Tange sø, udviklet disse 2 små visualiseringer. Den ene demonstrerer atommodellen med kvantespring og den anden illustrerer fissionsprocessen.

ATP

Animated Teaching Programme

”Animated Teaching Programme – Biochemistry” er et interaktivt, animeret læringsprogram, hvor studerende kan udvide og afprøve deres kendskab til biokemiske reaktioner.
Programmet er delt op i en ”Learning”-del, hvor brugeren guides gennem glucolysens mysterier, og en ”Challenge”-del, hvor man skal sætte reaktioner i gang på tid.
Læringsprogrammet testes som demo i øjeblikket af studerende verden rundt, og falder testen gunstigt ud, vil programmet blive udvidet med andre biokemiske reaktioner.
Prøv selv programmet her.

Raman Spektroskopi

Animeret Poster

Videnskabelig præsentation af fænomenet Surface Enhanced Raman Spectroscopy, der viser hvordan man kan bestemme et molekyles indhold ved hjælp af spredningen af lys fra molekylet.
Filmen er udviklet i tæt samarbejde mellem forsker og animator og projektet blev støttet af DTU og The Animation Workshop.

Aquaporin

Akademisk og kommerciel

Præsentation af principperne og potentialet bag Aquaporin Membrane Technology for cleantechvirksomheden Aquaporin A/S.
Præsentationen er udviklet i to versioner, hvor den ene er målrettet en kommerciel målgruppe som investorer og andre interesenter. Den anden version er samme film i en akademisk udgave, hvor en række elementer optræder som videnskabelige symboler.
Begge film er samlet i en interaktiv præsentation til laptoppen, hvor der kan redigeres labels og overskrifter, samt skiftes dynamisk imellem de 2 film

Animated Science

Webguide om animeret læring


Animated Science er et projekt der arbejder med animation som pædagogisk værktøj til at forstå naturvidenskab. Vi udviklede en enkel interaktiv guide til lærerer og elever, der hjælper med hvordan man griber dette arbejde an. Guiden er lavet i Flash og kan ses på www.animatedscience.dk

 
info@markfilm.dk tlf. 96 16 50 10 MARK FILM ApS, Kasernevej 8, 8800 Viborg